7 Aralık 2012 Cuma

Gelincikler..

Haftasonu geldi çattı gene.. Eskiden, kızkardeşimle, cuma günlerinin gelmesini iple çekerdik. Sadece okul tatil olduğu için değil, ama annemin genelde haftasonlarında yaptığı yoğurt soslu kıymalı gül böreği partisi için.
 
Bir Gelincik Tarlası Dolusu Harika Kadın
Bir gelincik tarlası dolusu güzel kadın: Anneannem, Bahtiye yengem, Neciboşum, annemin kuzenleri, arkadaşları, kuzenlerinin arkadaşları, bizler ve elbette bizim okuldan yahut mahalleden arkadaşlarımız ve kimi zaman onları anneleri, ablaları yahut kızkardeşleri..

Acılı cevizli tarator, patates salatası, kısır, rus salatası ve harikulade kıymalı (kimi zaman içinde patlıcan, ıspanak yahut patates de bulunan) gül böreği.. Demlik demlik çay...
 
Çocukluğumun en güzel ve belki de en enfes sofralarıydı. Sohbetin dolu dolu geçtiği, kahkadan ortalığın yıkıldığı, masada ne varsa silinip süpürüldüğü bir her yaştan kızlar partisi..
Salı günü kızkardeşim sürpriz yapıp bir minik kızlar partisi düzenlemiş. Annemin tüm kuzenleri ve en yakın arkadaşı, can dostu hepimiz bir evde eskileri anıp, yenileri laflayıp yedik durduk gene :-))
 
Anneme gelincikler..
Bugünse annemin aramızdan ayrılışının üçüncü yılı.. Dün gibi oysaki herşey, halen.. Söyleyecek o kadar çok şey, kutlanacak müjdeler, birlikte ağlanacak öyle sıkıntılar vardı ki oysa.. Ama bugün ağlamamaya sözüm var. Bugün değil.. Başka bir zaman ağlayacağım..
O halde, sizlere annemin harikulade acılı cevizli taratorunun tarifini vereceğim.. Kızarmış ekmek ve bir bardak demli çay ile keyfini sürün...
Acılı Cevizli Tarator:
* 5-6 yemek kaşığı biber salçası
* Yarım kalıp beyaz peynir
* 3-4 kaşık torba yoğurdu
* 1 avuç ceviz içi
* 2-3 dişi sarımsal
* 1 limon
* 3-4 kaşık zeytinyağı
* Ağız tadınıza göre kırmızı biber, kekik, nane
Kabınızın içine biber salçasını ve ezilmiş beyaz peyniri koyun. Yoğurdu ekleyin ve iyice karıştırın. Zeytinyağı, limon suyunu ve dövülmüş sarımsakları ilave edin. Ezerek karıştırmaya devam edin. Havanda dövdüğünüz cevizleri ve baharatları karışıma ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra ağzınıkapatarak dolapta dinlenmeye alın. (Salçanızın tuzuna göre peynir ve yoğurt ölçüleriyle oynayabilirsiniz. )
Çayınızı demleyin, kızarmış ekmeklerinizin üzerine acılı cevizli taratorunuzdan sürüp biraz keyif yapın..
Afiyet olsun...
Annesinin Kızı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder