14 Şubat 2010 Pazar

Tüm Sevgililerin Günü Mutlu Kutlu Olsun :))

Malum bugün Aziz Valentin Amcanın yıllar önce gizlice evlendirdiği sevgililerin ve onun bu anarşist eyleminin romantizm rüzgarları ile anıldığı gün :)))
Çiçek, böcek, çikolata, balon, peluş oyuncak satışlarını patlatmaya yönelik koskoca bir sektör var ardında günün. Son 3-5 yıldır bir de tek taşçılar sahiplendi bugünü ki bu gerçekten dillere şenlik hale dönüştürdü durumu.. Normal bir günde 5-6 lira olan gülün tanesi 14 Şubat oldu mu KÜÜÜÜÜÜT 10-15 liralara çıkıveriyor.. İnanılır gibi değil.. 

Biz genelde eşim ile (tanıştığımız günden beri) sevgililer gününde -arkadaş grubumuzla birlikte Ferdi Özbeğen dinlemeye gideriz..
Rakımız, şarabımız, mezemiz ve kırmızı balonlarımız ile en güzel aşk şarkılarına eşlik ederiz sevgili Ferdi Özbeğen'in. Bu sene ekonomik krizsel durumlar sebebiyle gidemedik. Onun yerine dün gece evde oturmuş kanalları zaplar ve de zıplarken TRT1'de karşımıza çıkıverdi Ferdinand.. Ferhat Göçer'in programında konuktu ve oldukça uzun ve güzel bir program ile bizi neş'eye boğdu gene..

Kıssadan hisse: Sevgililer gününde biz Ferdi Özbeğen'e gidemezsek o bize geliyor :))) Şanslıyız vesselam... 

Hatırladığım kadarıyla ilk Ferdi şarkılarını ilkokul sonda ders çalışırken kasetten dinlerdim. (O zamanlar 2 kaset vardı favorim. Biri Ferdi'ninkiydi, diğeri de Rodrigo'nun gitar konçertosu. )  Zaten Ferdi Özbeğen şarkıları biraz böyledir. Şarkılarını bilmiyor sanırsınız kendinizi sonra o piyanosunun başına geçip çalmaya başladığında -kendinize hayret ederek- tüm şarkılarına sözlü olarak eşlik ederken bulursunuz kendinizi :) 

Annem bizim bu her sevgililer gününde büyük bir sadakat ile Ferdi dinlemeye gidiyor oluşumuzu çok hoş bulurdu..  Sevgililer gününde beni ve kız kardeşimi arayıp günümüzü kutlardı. Çok yakın arkadaşlarına mesajlar çekerdi.. Sevgili olmanın ruh ile alakalı olduğunu söylerdi.. Tasavvufa girerek detaylandırırdı sohbeti.. Keyifli ve entellektüel tartışmalar yapardık beraberce..

Dün akşam Ferdinand da sanki içine doğmuş gibi annemin çok sevdiği Türk sanat müziği şarkılarını da yorumladı.. Annemin söylemekten çok büyük haz duyduğu şarkıları. Güzel sesi olan, makamına uygun Türk sanat müziği şarkıları okuyabilen bir kadındı annem. Çok hoş ve yumuşak mezzo-soprano bir sesi vardı.. Bağırmadan sakin ve sükunet içinde söylerdi şarkıları. Arkadaşları ya da kuzenleriyle oturdukları evde fasıl sefalarında o güzel sesi, dinleyenleri huşû içinde bırakırdı.

En çok sevdiği, kendisiyle özdeşlemiş olan parça ise Hicaz makamında söylenen bir Rumeli türküsü olan"Kırmızı Gülün Alı Var" idi. Lise çağlarından beri sevdiğini ve söylediğini anı defterlerinden bildiğim bu şarkıyı tüm sevenlere, anne, baba, kardeş, arkadaşlara armağan etmek istiyorum.
Annem - 1977 baharı
KIRMIZI GÜLÜN ALI VAR
HER GÜN AĞLASAM YERİ VAR 
BUGÜN BENİM EFKARIM VAR 
BU GÖNÜL ARZ EDER SENİ SENİ


KIRMIZI GÜLÜ BUDARLAR 
ALTINA MECLİS KURARLAR 
GÜZELİ CANDAN SEVERLER 
BU GÖNÜL ARZ EDER SENİ SENİ


KIRMIZI GÜLÜN PÜRÇEĞİ 
ÖNÜNDE OYNAR KÖÇEĞİ 
NEYLEYİM YARSIZ DÖŞEĞİ
BU GÖNÜL ARZ EDER SENİ SENİ   
                                (Âşık Ali Tamburacı)

5 yorum:

  1. Sevgililer Gününün tüketim toplumunun bir dayatması haline gelmesini kınıyorum, kınıyacağım. Ayrıca senede bir gün Sevgilisizler Günü kutlanmasını ve bu günde hediyelik ürünlerin fiyatlarının yarıya indirilmesini öneriyorum. Böylece bizler de kendi kendimize kazık yemeden hediye alabiliriz.

    YanıtlaSil
  2. Geç okudum biraz ama tüylerim diken diken oldu sonuna geldiğimde...

    sağol arkadaşım.. sevgili arkadaşım :-)

    YanıtlaSil
  3. bu çok güzel bir fikir sevgili neiyihaberciğim.. Sevgilisizler Günü için devletin bir şeyler yapmasını beklemek olmaz velakin.. harekete geçip bugünü hayata geçirmeye ne dersin?? :-)

    YanıtlaSil
  4. Yazılarını yeni okumaya başladım ve sanırım hepsini bu gece bitireceğim yazılarında son yıllarda aradığım o samimiyet var ve aileni anneni cidden çok sevdim. Düşünüyorum da eskiden herşey daha bi güzelmiş zaman çok garip bi kavram.

    YanıtlaSil